GEZOCHT: Jonge stadsbewoners
(18-27 jaar) voor theaterproject
Noord X Zuid

Noord X Zuid is een ontmoeting tussen twee stadsdelen die met elkaar verbonden zijn door de Noord/Zuidlijn. Theatermaakster Anne Stoop nodigt jonge Amsterdammers uit om samen op avontuur te gaan door stadsdeel Noord en Zuid en hiervan een performance te maken.

Wil jij leeftijdsgenoten ontmoeten die opgegroeid zijn aan de andere kant van het IJ? En ben je nieuwsgierig naar het leven dat zich afspeelt achter de hoge, glazen wolkenkrabbers op de Zuidas of naast het spuugmooie Buikslotermeerplein? Woon je in Amsterdam Noord of Zuid en hou je van muziek, theater of dans?

Meld je dan aan voor Noord X Zuid, een theatrale ontmoeting tussen twee Amsterdamse stadsdelen. In 12 bijeenkomsten onderzoeken we de verschillen en overeenkomsten tussen Noord en Zuid en hiervan maken we een korte performance die we presenteren aan het publiek. Ervaring is geen vereiste, een open nieuwsgierige houding is wel een must!

Beeld uit de voorstelling ‘Plein/reis’ (2018) vlak voor de opening van de Noord/Zuidlijn
Fotograaf: Tim Hillege

Er zal op woensdag 18 november een selectie workshop plaatsvinden tussen 19:00-21:00 in de Modestraat, een broedplaats op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord. Tijdens deze workshop maak je kennis met de maker, de andere deelnemers en leer je meer over dit project. De bijeenkomsten vinden elke woensdagavond plaats vanaf 18 november t/m 14 februari. Afhankelijk van de corona maatregelen zal het project deels online en deels offline plaatsvinden.

Wil je je aanmelden voor de selectie workshop of heb je vragen over dit project? Neem dan contact op met Anne via één van deze kanalen:
Instagram @noordxzuid
Facebook fb.me/noordxzuid
Mail anne@annestoop.com

Wat: Selectie workshop theaterproject Noord x Zuid
Waar: Modestraat, Buikslotermeerplein 15-17 (evt. online via Zoom)
Wanneer: Woensdag 18 november 19:00-21:00
Voor wie: Bewoners van Amsterdam Noord en Zuid
Leeftijd: 18-27 jaar
Kosten: Gratissss

Tagged on: