NOORDXZUID

“Het maakt niet uit waar je vandaan komt,
het gaat er om waar je naartoe gaat.”

Noord X Zuid is een ontmoeting tussen twee stadsdelen die met elkaar verbonden zijn door de Noord/Zuidlijn. Theatermaakster Anne Stoop nodigde jonge Amsterdammers in de leeftijd 18-27 jaar uit om samen op avontuur te gaan door stadsdeel Noord en Zuid en hiervan een performance te maken.

Vanwege de corona maatregelen is in plaats van een live voorstelling gekozen voor het maken van een driedelige video. Ben je nieuwsgierig naar hoe deze jonge Amsterdammers in het leven staan en welke kansen zij voor zichzelf zien weggelegd?

De video ging in première op woensdag 7 juli 2021 in de Modestraat.

Part 1: Amsterdam is Amsterdam

Part 2: Geen verlangen naar de stilte

Part 3: De lieve stad

Tekst & spel: Rosa Beijnes, Annemarijn Clement, Femke van Emmerik, Samuel Groenewoud, Jente de Koster, Zikki van Lier, Noa van der Meij, Yoni Yosef
Regie: Anne Stoop
Video: Jeffrey Mac Nack

Met dank aan: CC Amstel, alle medewerkers van de Modestraat, Eduard de Canta-bestuurder, Jeroen Bartelings, Gaye Der, Cisca Griffioen, Jasper Harlaar, Chris Keulemans, Marleen Munniksma, Badr Pronk, Isabel Sluitman.

NOORDXZUID was een samenwerking van theatermaker Anne Stoop en cultuurlab de Modestraat, mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst.

@noordxzuid

Project NOORDXZUID
Tagged on: