Werktitel: Pleinvrees
Een productie van broedplaats De Modestraat in het kader van Stadse Sores

Anne Stoop maakt een voorstelling naar aanleiding van een theatraal onderzoek in het gebied rondom het Buikslotermeerplein, waar een bonte mix van bezoekers komt die langs elkaar heen bewegen en één ding delen: en dat is het oude vertrouwde en verloederde Boven ’t Y winkelparadijs.

‘Zet iets nieuws neer in Noord en mensen vinden het niks. Haal het weg en ze komen in opstand’, schrijft Chris Keulemans in één van zijn Noordkronieken. De angst voor het onbekende is rond het Buikslotermeerplein op allerlei manieren terug te vinden. Noord is aan het veranderen, de oversteek van het IJ is gemaakt en hipheid komt steeds dichterbij. Buren en gebruiken veranderen, nieuwe wijken worden uit de grond gestampt. Veel mensen trekken naar hun eigen eilandje en bewaken dit uit de angst dat het wordt afgenomen: de oude Noorderling die bang is om thuis te verliezen, de nieuwe Noorderling die op zoek is naar een nieuw thuis en ondertussen hebben de gemeente, ondernemers en bewoners rondom het Buikslotermeerplein allen een ander idee over waar het heen moet met het Buikslotermeerplein.

Een mozaïek van verhalen over het Buikslotermeerplein zal te zien zijn in de zomer van 2018, geïnspireerd en gespeeld door bewoners, ondernemers, bezoekers, investeerders en ambtenaren. 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan de Facebookpagina van dit project of geef je op voor de algemene Modestraat nieuwsbrief.

Woon of werk je ook rondom het Buikslotermeerplein en wil je meewerken aan de voorstelling? Neem dan contact op met anne@annestoop.com of stuur een berichtje via Facebook.