Over/bruggen

Een theaterbelevenis op een bijzondere locatie in Amsterdam Noord

Over/bruggen is een Amsterdam Noordse interpretatie van West Side Story. De zangpartijen zijn vervangen door een karaokemachine en de stiekeme romances op de brandtrap verlopen nu via Whatsapp. De voorstelling speelde tijdens het Amsterdam Fringe Festival 2016 bij de Tanker en de Gele Pomp in het Noorderpark in Amsterdam Noord. Deze oud-benzinepompen liggen aan weerszijde van de autoweg en worden met elkaar verbonden door twee fietsbruggetjes. Op deze bijzondere locatie vertellen acteurs en buurtbewoners het verhaal van twee groepen uit Amsterdam Noord, die elkaar liever kwijt dan rijk zijn.

Speeldata: 2-11 september 2016

 

 

Enkele reacties van bezoekers op de voorstellingspagina van het Amsterdam Fringe Festival:

“Leuk om ‘in’ de voorstelling te zitten op twee verschillende locaties die weer samenkomen, zo word je meegenomen in het verhaal. Anders dan anders, grappig en verrassend!”

“Leuke voorstelling, bijzondere locatie waar goed gebruik van wordt gemaakt. Leuke tegenstellingen tussen de verschillende kanten en een aantal goed neergezette personages.”

“Super mooie, en indrukwekkend productie op locatie met een mix van professionele en amateurspelers. Speelt op eigenzinnig wijze in op de vraagstukken rondom gentrificatie, cultuur en generatie verschillen, Wij versus Zij-denken, en laat daarbij op luchtige en humorvolle manier zien dat sommige oplossingen wellicht dichter bij onszelf liggen dan we zouden denken.”

Een impressie van de voorstelling werd geschreven door The Cultural Lifestyle en lees je hier.

Ook waren we te gast in radiouitzending Spijkers met Koppen, het interview kun je terugzien.

Concept en regie: Anne Stoop
Regieassistentie: Elke Schouten
Spel: Jeroen Bartelings, Natalie Coenradi-Hakhoff, Vivian Dabrowski, Freek Duinhof, Heleen Florusse, Mirjam van Golen, Luc Harings, Maartje van den Heuvel, Hans Jansen, Maaike Mathot en Patrick Sins
Productie: Liza Mulder
Techniek: Paul Bruinsma
Flyer: Studio Royalsteez
Met dank aan: Eric van Loenen, Eva Stoop, Sander van Amsterdam, Sebastiaan van Loenen, Carelain Bergtop, Hotmamahot, Nurlimonade media, Kristel Casander, Noorderpark Trust en Chris Keulemans

Deze voorstelling was een co-productie van de Modestraat, de Tanker en de Gele Pomp en werd mede mogelijk gemaakt door het AFK, VSBfonds, BankGiro Loterij Fonds, voordekunst, Systema Amsterdam, Hot Item en ilovenoord.

 
Over/bruggen