Plein/reis
Een productie van broedplaats De Modestraat in het kader van Stadse Sores

Anne Stoop maakt een voorstelling naar aanleiding van een theatraal onderzoek in het gebied rondom het Buikslotermeerplein, waar een bonte mix van bezoekers komt die langs elkaar heen bewegen en één ding delen: en dat is het oude vertrouwde en verloederde Boven ’t Y winkelparadijs.

Op 22 juli 2018 zal de Noordzuidlijn eindelijk gaan rijden, een historisch moment. De metro begint en eindigt op Station Noord aan het Buikslotermeerplein. Dit plein stond ooit bekend om zijn levendige winkelcentrum, maar straalt nu vooral vergane glorie uit. Wat betekent de opening van de Noordzuidlijn voor de toekomst van het Buikslotermeerplein? In theatervoorstelling Plein/reis maak je een reis door het heden, verleden en de toekomst van het plein en vertellen acteurs en buurtbewoners de verhalen van de mensen die zich dagelijks op dit plein bevinden.

Tijdens de reis ontmoet je verschillende figuren, zoals een boze ondernemer: “Opeens kreeg niemand nog een huurcontract langer dan 2 jaar. Tot de dag van vandaag. Dat is natuurlijk wel zo makkelijk, dan hoeven ze niemand uit te kopen of een oprotpremie te betalen!”

Een oud-bestuurder: Eerlijk gezegd denk ik dat het nooit meer gaat lukken, ik ben daar redelijk somber over. Het wordt geen mooi plein meer. Achteraf denk ik dat we gewoon hadden moeten zeggen, jongens, we gaan uit van de Noordzuidlijn, we bouwen een nieuw winkelcentrum richting het oude winkelcentrum en dan zien we wel of het op elkaar aansluit.”

Maar ook buurtbewoners met verschillende meningen over de opening van de Noordzuidlijn: “Noord wordt het nieuwe Zuid, alleen nog voor blank en rijk. Terwijl, vroeger wilde die lui niet dood gevonden worden in Noord.” “Er komt wat meer horeca en nou ja, dan komt de levendigheid hier toch wel weer wat meer naartoe.”

Plein/hulp gezocht!

Om al onze Plein/dromen écht te kunnen verwezenlijken hebben we uw hulp nodig! Wat kunt u doen?

1. DONEER! Om het publiek goed over het hele Buikslotermeerplein rond te kunnen leiden, willen we een tourguide systeem met headsets huren voor alle speeldagen. Naast de benodigde techniek zullen we het opgehaalde bedrag besteden aan de kostuums en het decor, zodat de spelers en de locaties optimaal tot hun recht komen. Bekijk hiernaast welke leuke tegenprestaties je kunt krijgen en voor bedrijven hebben we speciale acties!

2. DEEL! Je kan ook op een andere manier helpen door de campagne te delen met je vrienden en familie. Like en deel ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de voortgang van de campagne en de repetities of meld je aan voor de nieuwsbrief!

3. DOE MEE! Wil je ons liever op een andere manier helpen? Je kunt ook meedoen als figurant in de voorstelling of als vrijwilliger helpen bij de kaartverkoop, de opbouw of als publieksbegeleider. Neem contact op met modestraat@broedstraten.nl of stuur een berichtje naar onze Facebook.