Al ruim 10 jaar maakt het theatergezelschap De City Speelt voorstellingen mét en voor Weespenaren, in en buiten de muren van Theater de City of Wesopa. Dit stadstheater, dat gedragen wordt door 100 bevlogen en enthousiaste vrijwilligers, vormt het kloppend hart en het thuis van De City Speelt. De jongeren maken hier onder leiding van wisselende regisseurs elk jaar een unieke voorstelling die alleen met deze spelers en op dit moment gemaakt en gespeeld kan worden.

De City Speelt – Onbekend

De jongeren van De City Speelt presenteren de voorstelling Onbekend

Ik ben een jongen.
Ben ik een jongen?
Wie ben jij?
Wie ben ik?
Waar zijn we hier?
Is dit het land van vragen?
Of zijn er ook antwoorden in dit gebied?
(Uit: ‘Ode’ van Oscar van Woensel)

Zestien jongeren van De City Speelt gingen op zoek naar wie ze zijn, waar ze zijn en wat ze daar eigenlijk aan het doen zijn. Zijn ze man of vrouw, gelukkig of eenzaam, verliefd of depressief, levend of dood? Ze stellen vragen en wachten op antwoorden. Want vroeg of laat komen die antwoorden, dat is altijd zo geweest, en dat zal altijd zo blijven. Denken ze.

Spel: Anna Sikking, Emma Robb, Floor Kratz, Ischa van Capel, Jasmijn Soet, Joris van der Heide, Jurre Verkerk, Kaïn van Calcar,  Lilly Vergnes, Minke van der Heide, Rasmus Boogaard, Rick Tijssen, Saul van de Voorde, Tessa de Bruin,Tim Tijssen en Tinco ten Bloemendal
Regie: Anne Stoop
Regie-assistent: Sem Jonkers
Fotografie/ontwerp flyer: Mascha Hendriks
Techniek: Geert Feldbrugge, Beau Delahaije en Simon van Wijhe
Met dank aan: Lenne Koning, Rob Smorenberg, Donald Verschuur en alle medewerkers van de City of Wesopa  

Wil je zelf spelen of op de hoogte blijven? Mail naar: decityspeelt@wesopa.nl

De jongeren van De City Speelt presenteren: THE A-MA-ZING MASHED-UP SHOW

Er komt een wervelende talentenjacht naar Weesp. Bij deze show gaat het om uniek talent. Alleen het beste van het beste is goed genoeg. De meest sublieme act en de juiste mentaliteit, daar draait het om. THE A-MA-ZING MASHED-UP SHOW is op zoek naar iemand met grote klasse, met blijvende impact en een eigen stijl. De jongeren van De City Speelt zullen een gooi doen naar eeuwige roem.

Zes maanden lang werkten de jongeren onder leiding van regisseurs Anne Stoop en Simon van Wijhe aan hun nieuwe voorstelling. Ze zijn gestart vanuit het thema succes en ten koste van alles de top willen bereiken. Ze dachten na over wie hun grote voorbeelden zijn, bespraken wanneer ze zelf lasten hebben van prestatiedrang en deden onderzoek naar hun persoonlijke helden. Dit vertaalden zij naar een compleet eigen voorstelling.

Voor de regisseurs staat de input van de jongeren voorop: “We komen er steeds meer achter dat de mooiste theater scènes ontstaan wanneer je werkt met de ideeën van de spelers zelf,” aldus Van Wijhe. Ze besloten het thema van succes te verbeelden in de vorm een talentenjacht, waar het competitieve element hoog is. Het resultaat is een voorstelling waarin al het materiaal dat tijdens de repetities is ontstaan, in elkaar past als een legpuzzel.

Al ruim 10 jaar maakt het theatergezelschap De City Speelt voorstellingen mét en voor Weespenaren, in en buiten de muren van Theater de City of Wesopa. Dit stadstheater, dat gedragen wordt door 100 bevlogen en enthousiaste vrijwilligers, vormt het kloppend hart en het thuis van De City Speelt. De jongeren maken hier onder leiding van wisselende regisseurs elk jaar een unieke voorstelling die alleen met deze spelers en op dit moment gemaakt en gespeeld kan worden. Pak je kans en mis dit niet!

Spel: Rasmus Boogaard, Rachelle Bouwens, Tessa de Bruin, Kaïn van Calcar, Ischa van Capel, Madeleine Fleitour, Minke van der Heide, Mihaela Ionescu, Floor Kratz, Jacob Moen, Jasmijn Soet, Rick Tijssen, Merijn Trimbos, Jurre Verkerk, Yoeri Zuidervaart
Regie en concept: Anne Stoop en Simon van Wijhe
Fotografie/ontwerp flyer: Mascha Hendriks
Techniek: Geert Feldbrugge en Beau Delahaije
Kostuums: Kiki Macrander
Met dank aan: Maartje Ghijsen, Lenne Koning, Donald Verschuur, Mischa Tammens, Anna Motshagen en alle medewerkers van de City of Wesopa  

Showtime:
Vrijdag 7 april 20:00 uur
Zaterdag 8 april 20:00 uur
Zondag 9 april 14:30 en 20:00 uur

Place to be:
Theater City of Wesopa, Herengracht 23 te Weesp

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door het Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds.

Theaterwerkplaats De City Speelt: Onbekend & The A-MA-ZING Mashed Up Show