MixCity speelt WALLS

De jongeren van MixCity speelden op 22, 23 en 24 april 2016 WALLS, een interdisciplinaire voorstelling waarin video, licht, geluid, tekst en beweging met elkaar versmelten. Ze schotelen al deze disciplines als een wervelende beeldenstorm aan je voor, waardoor je niet meer weet wat echt is en wat niet. Met één druk op de knop reis je digitaal de hele wereld over. We zien zo overal om ons heen beelden van mensen die op ondoordringbare muren stuiten of juist wanhopig hun eigen grenzen proberen te verdedigen. Maar geven deze beelden de werkelijkheid getrouw weer? Of maken ze ons onnodig bang voor de ander, bang voor degenen aan de andere kant van de muur? Gelukkig kunnen wij elk moment de stekker er uit trekken, als het ons te veel wordt. Maar wat als de beelden werkelijkheid worden en die ander plotseling voor je neus staat?

Regie: Anne Stoop
Regie-assistent: Simon van Wijhe
Spel: Rasmus Boogaard, Rachelle Bouwens, Tessa de Bruin, Casper Lous, Jacob Moen, Anna Motshagen, Rick Tijssen, Renske Tilgenkamp, Kaïn van Calcer, Mara van de Crommert, Minke van der Heijden, Lilly Vergnes, Yoeri Zuidervaart
Video ontwerper: Mark Bergwerff
Technisch assistent: Pascal Kijzer
Kostuums: Kiki Macrander en Femke Stasse
Techniek: Geert Feldbrugge en Beau Delahaije
Fotografie/ontwerp flyer: Mascha Hendriks
Met dank aan: Maartje Ghijsen, Lenne Koning, Donald Verschuur, alle medewerkers van de City of Wesopa
Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Theater City of Wesopa, Herengracht 23 te Weesp


MixCity speelt Friend

Première 23 april 2014

Elk jaar maken en spelen jongeren van 13 tot 16 jaar oud in theater de City of Wesopa een eigen voorstelling over een actueel thema. Een jaar lang wordt er o.l.v. het artistieke team getraind en naar de voorstelling toegewerkt. De 13 spelers bij MixCity hebben de behoefte iets te vertellen, durven zich uit te spreken en gaan op zoek naar spannende theatrale vormen. Bij elke speler wordt zijn of haar authentieke talent benadrukt en gekeken naar hoe dat talent het beste tot zijn recht kan komen in de voorstellingen.

De voorstelling Friend van jongerengroep MixCity gaat over vriendschap in het digitale tijdperk. Onze huidige jongerengeneratie worden ook wel de M-generatie genoemd. De “M” staat voor millennium, marketing en media. In het Engels wordt het ook wel “the Net-generation” genoemd. Deze generatie brengt een groot deel van hun tijd door in een virtuele omgeving. Een omgeving van delen, reageren en liken, waar je jezelf elk moment van de dag moet promoten. Hoe kijkt deze generatie tegen het begrip vriendschap aan?

Het artistieke team

De regie van deze voorstelling is in handen van Maartje Ghijsen  en regie assistente Anne Stoop. Maartje Ghijsen werkt als docent en regisseur onder andere bij Toneelgroep Amsterdam, Community Theatergroep Slapelozen en NT Jong in Den Haag. Haar werkwijze wordt gekenmerkt door een eigentijdse visie op theater en spel; theater is een belevenis, als bezoeker ben je deelgenoot van een ervaring en ga je een directe verbinding aan met de thematiek van de voorstelling.

Dit is de tweede keer dat Maartje de regie voor een voorstelling van MixCity voor haar rekening neemt samen met regie assistente Anne Stoop, die net is afgestudeerd als theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Zij hebben allebei een voorliefde voor de schrijver Oscar van Woensel en hebben dan ook fragmenten uit het toneelstuk Blaat in de voorstelling verwerkt.

Naast tekst vormt beweging een belangrijk onderdeel van deze voorstelling. Daarom werd speciaal voor deze productie ook samengewerkt met choreografe Hanke Sjamsoedin

Tekstfragmenten: Blaat van Oscar van Woensel
Techniek: Arie Bervoets en Roland Sinke

MixCity speelt WALLS & Friend